Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΔΑΝΤΕ ΜΕ «ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ» ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, το 12ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου υποδέχτηκε τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε  ( Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου) για την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το Σεντούκι του Παππού» . Τα παιδιά της Δ’ τάξης συμμετέχουν φέτος στο συγκεκριμένο  εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. πρόγραμμα  υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού σχολικής βιβλιοθήκης κ. Ανδριάνας Παβέλη ΠΕ06 σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της Δ’ τάξης κ. Δημήτρη Αθανασίου ΠΕ70. Αρωγός  σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η διευθύντρια του 12ου δημοτικού σχολείου κ. Αθανασία Ρακιντζή.

Το εν λόγω πρόγραμμα  έχει στόχο την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και την πολύπλευρη εκπαίδευση των παιδιών  σε καινοτόμα εργαλεία μέσα από τη δημιουργική γραφή και την Παγκόσμια Δημοτική ποίηση του  εκπαιδευτικού Περικλή Καίσαρη. Η συλλογή ποιημάτων του Περικλή Καίσαρη από όλον τον κόσμο πολύ πιο πριν από την εποχή του Internet, έδωσε στην κυρία Σαμαρτζοπάνου και στον επιβλέποντα Καθηγητή των διδακτορικών της σπουδών, κ. Θαρρενό Μπράτιτση από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την αφορμή να συνθέσουν ένα πρόγραμμα που ενώνει την Παγκόσμια Δημοτική Ποίηση με την Τεχνολογία.

Βασικό στόχο αποτελεί τόσο η προαγωγή της αξίας του παιδικού βιβλίου όσο και η μύηση των συμμετεχόντων στη δημιουργική γραφή και τον ψηφιακό εγγραμματισμό  ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τη  φαντασία των παιδιών μέσα από ένα μοναδικό κάθε φορά παιχνίδι.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αμείωτο ενδιαφέρον σε αυτό  άκρως δημιουργικό και καινοτόμο πρόγραμμα ενώ δεν παρέλειψαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους με τη συγγραφέα.