Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΟΥ-ΚΑΝΤΑΝΗ

    Την Τετάρτη 4 Οκτώβριου, στο πλαίσιο έναρξης της λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης του 12ου δημοτικού σχολειού ως δανειστικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας-εκπαιδευτικό κ. Σταυρούλα Κάτσου-Καντάνη. 
    Στο πρώτο μέρος των παρουσιάσεων, τα παιδιά της Α’, Β’ και Γ’ τάξης ήρθαν σε επαφή με το πλούσιο έργο της συγγραφέως,γνώρισαν τα μυστικά της δημιουργίας ενός βιβλίου και εξέφρασαν τις απορίες τους. Στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη τα παιδιά της Δ’ και ΣΤ’ τάξης τα οποία αφού πήραν μια γεύση από το συγγραφικό έργο της κυρίας Κάτσου- Καντάνη επικεντρώθηκαν στον τρόπο δημιουργίας ενός βιβλίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της έμπνευσης ενός λογοτέχνη. Τέλος , οι μαθητές κ αι οι μαθήτριες της Ε’ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση του πιο πρόσφατου βιβλίου της δημιουργού με τίτλο «Ταξιδεύοντας με έναν Άγγελο στη Θεία Λειτουργία». Πρόκειται για μια βιωματική προσέγγιση της Θείας Λειτουργίας όπου η συγγραφέας, εκτός από το κείμενο, έκανε και την εικονογράφηση του βιβλίου, συνδυάζοντας τις γνώσεις της ως θεολόγος, τη συγγραφική της δεινότητα αλλά και το ταλέντο της στη ζωγραφική και αγιογραφία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες απόλαυσαν τη διαφωτιστική βιβλιοπαρουσίαση και συζήτησαν με τη συγγραφέα διάφορους προβληματισμούς τους. 
    Οι παρουσιάσεις της κυρίας Κάτσου – Καντάνη ήταν το ιδανικό ξεκίνημα της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου καθώς κατάφερε να τονώσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να προσφέρει τα απαραίτητα κίνητρα που θα φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο.