Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

    Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας αναπηρίας η ΕΔΥ του 12ου Δημοτικού σχολείου Αγρίνιου σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων πραγματοποίησαν βιωματικές δράσεις και αθλοπαιδιές στον αύλειο χώρο του σχολείου γεμάτες από αγάπη, αποδοχή και ενσυναίσθηση σε συνεργασία με τους μαθητές του 2ου ειδικού σχολείου Αγρινίου.
    Οι μαθητές της Γ τάξης, τα μέλη της ΕΔΥ σε συνεργασία με την εικαστικό συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο που διαπραγματεύονταν την αναπηρία. Οι μαθητές ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και παρουσίασαν τις δικές τους σκέψεις μέσα από κολάζ. Οι μαθητές της Δ δημοτικού ασχολήθηκαν με τους τρόπους που κάνουν τα άτομα με αναπηρία να νιώθουν αποδεκτά και ευχάριστα. Συμπλήρωσαν την δράση τους με μηνύματα-συναισθήματα για τα άτομα με αναπηρία, κατόπιν το χάρισαν στους μαθητές του ειδικού σχολείου.
    Τέλος, ελπίζουμε αυτό το σχέδιο δράσης να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και την τοπική κοινωνία στην προώθηση της ισότητας και το σεβασμό των ατόμων με αναπηρία. Κλείνοντας, τόσο η κοινωνική λειτουργός Γαλάνη Κατερίνα όσο και η ψυχολόγος Τσουφλίδου Πόπη τόνισαν την σπουδαιότητα της ενσωμάτωσης και της κοινωνικής συνοχής, μέσω διαφόρων δράσεων, στην ολότητα της σχολικής χρονιάς και όχι στον περιορισμό της 3ης Δεκεμβρίου.
    Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 2ου ειδικού Σχολείου κύριο Παναγιώτη Μυζήθρα και το σύλλογο διδασκόντων, οι οποίοι πάρα το φόρτο εργασίας ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας.