Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Τουρλίδας - Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος - Επίσκεψη στο Ξενοκράτειο Μουσείο

    Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, η Περιβαλλοντική Ομάδα των Α, Β, Γ, Δ τάξεων , του Σχολείου μας, πραγματοποίησε  εθελοντικό  καθαρισμό στην παραλία της Τουρλίδας  Μεσολογγίου, στο πλαίσιο Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Οι μαθητές έστειλαν το μήνυμα : «Η θάλασσα είναι Ζωή» και απαιτείται η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
   Επίσης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος , που βρίσκεται στην Τουρλίδα Μεσολογγίου, όπου ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη  του Μουσείου και γνώρισαν την αξία του αλατιού, τον θησαυρό της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου.   

    Οι μαθητές των Ε, Στ τάξεων, επισκέφτηκαν το Ξενοκράτειο μουσείο.
   Το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο με νεοκλασικά χαρακτηριστικά, που κτίστηκε μεταξύ 1885-1889 ως Δημοτικό Παρθεναγωγείο με δωρεά του Κωνσταντίνου Ξενοκράτη, εθνικού ευεργέτη από την ανατολική Θράκη. Στη μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζονται περισσότερα από 1.200 αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τις περιόδους από τους προϊστορικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους (100.000 π.Χ. – 3ος αι. μ.Χ.) και προέρχονται από το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας.