Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας καλοσύνης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

    Με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Καλοσύνης, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 13 Νοεμβρίου, το 12o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ακολουθώντας  το προβλεπόμενο πρωτόκολλο υλοποίησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Γνώμονας των δράσεων ήταν ο κύριος σκοπός αυτής της μέρας που δεν είναι άλλος από το  να προαγάγει την καλή θέληση και την ευγένεια εστιάζοντας ταυτόχρονα  στη διάδοση και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας  προσφοράς , εθελοντισμού και ενσυναίσθησης.
     Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ανέλαβαν να παραδώσουν στην ΕΛΕΠΑΠ μια μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πλαστικών εξαρτημάτων αναπηρικών αμαξιδίων.
    Στη συνέχεια, η κ. Παπαγιάννη, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), επισκέφθηκε το σχολείο για μια ενημερωτική συζήτηση ευαισθητοποίησης  με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξης . Η συζήτηση συνδυάστηκε με μια δράση φιλαναγνωσίας και ολοκληρώθηκε με την αποτύπωση  μηνυμάτων ευγένειας , προσφοράς και εθελοντισμού  στο « δέντρο της καλοσύνης».
        Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση μιας νέας σχολικής γωνιάς που φιλοξενεί το «Παγκάκι της Φιλίας». Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης για όποιο παιδί νιώθει μόνο του και θέλει να γνωρίσει νέους φίλους, για όποιο  παιδί θέλει να βοηθήσει έναν συμμαθητή του αλλά και για τα παιδιά που θέλουν να διευθετήσουν  μια διαφωνία.  
        Όλες οι δράσεις της συγκεκριμένης μέρας εστιάζουν  στην ανθρώπινη ευγένεια, στη θετική δύναμη της καλοσύνης!