Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Το 12ο δημοτικό σχολείο στην θεατρική παράσταση ΜΠΛΕ του Ντέιβιντ Νεγρίν

    Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου δημοτικού σχολείου  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης  «Μπλε» του Ντέιβιντ Νεγρίν στην παιδική σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.  Οι μικροί θεατές απόλαυσαν την πρωτότυπη αυτή παράσταση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματική συμμετοχή.
    Παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο η συνάντηση δύο ανθρώπων καταφέρνει να χρωματίσει τη ζωή τους με Μπλε, το χρώμα της εμπιστοσύνης. Μέσα από μία σειρά αστείων  καταστάσεων ξετυλίχτηκε μπροστά τους  η σχέση των δύο ηρώων της ιστορίας και δόθηκε έμφαση στην αξία της συντροφικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της αποδοχής του ΄Αλλου.
    Στο τέλος της παράστασης οι μαθήτριες του τμήματος ΣΤ1 προσέφεραν στους συντελεστές έναν πίνακα, με ένα από τα μηνύματα του θεατρικού έργου, τον οποίο είχαν φιλοτεχνήσει με την βοήθεια και καθοδήγηση της υπεύθυνης σχολικής βιβλιοθήκης Ανδριάνας Παβέλη ΠΕ06 στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσία.
    Με έκπληξη  και συγκίνηση  τα παιδιά πληροφορήθηκαν  ότι η πρωταγωνίστρια Καπρέτσου Αναστασία είχε φοιτήσει στο 12ο δημοτικό σχολείο. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συγχάρηκαν   τόσο τους δύο πρωταγωνιστές όσο και τον δημιουργό-σκηνοθέτη για την υπέροχη αυτή παράσταση.