Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες,  

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας.
    Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μία καινοτόμα προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη  διεπιστημονικών πρακτικών εκπαιδευτικής αξιολόγησης και υποστήριξη των ψυχοεκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών σε  σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης.  Συγκροτείται από τον/την Διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο και την  Κοινωνική Λειτουργό του Σχολικού Δικτύου Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ)  και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων του/της μαθητή/τριας ή της ομάδας μαθητών που θα βοηθηθούν μέσα στο σχολικό πλαίσιο.
Το προσωπικό της ΕΔΥ που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από τον Διευθυντή Πρόεδρο της ΕΔΥ κα Ρακιντζή Αθανασία  , ο οποίος  εκτελεί χρέη συντονιστή, τον υποδιευθυντή  κο  Κύριος  Ανδρέα  (ως αναπληρωτής προέδρου της ΕΔΥ ), την Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής κα Πρέζα Βασιλική  με το  αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Μπλατζούκα Φωτεινή , την Ψυχολόγο κα Τσουφλίδου Πόπη , την Κοινωνική λειτουργό κα Γαλάνη Κατερίνα , τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς της τάξης του/της μαθητή/τριας και τη γραμματέα της επιτροπής κα Γεωργιάδη Ανθή  με το  αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής  γραμματέα κα  Κατσαδούρη  Χριστίνα.
Σκοπόςτης Ε.Δ.Υ. είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της ψυχοσυναισθηματικής και εκπαιδευτικής επάρκειας κάθε μαθητή μέσα στο σχολείο. Η ΕΔΥ διενεργεί διεπιστημονική εκπαιδευτική αξιολόγηση των εμποδίων εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών  αναγκών  του είδους των δυσκολιών και των πιθανών εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και άλλων φραγμών στη μάθηση που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένοι μαθητές. Διαμορφώνει πρόγραμμα μικροομαδικής ή εξατομικευμένης διδασκαλίας για μαθητές με διαπιστωμένη δυσκολία μάθησης και συμπεριφοράς και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς της τάξης, στην οποία φοιτούν ως προς τα ζητήματα διαφοροποιημένης διδασκαλίας.
    Εισηγείται για μαθητές της σχολικής μονάδας με τη συναίνεση των γονέων ή κηδεμό-νων να υποστηρίζονται στα Τμήματα Ένταξης τους μέχρι και την έκδοση της αξιολογικής έκθε-σης από το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
    Η Ε.Δ.Υ. συνεργάζεται με τους γονείς ή κηδεμόνες του μαθητή, τους οποίους ενημερώ-νει για τις διαδικασίες εκπαιδευτικής διερεύνησης και υποστήριξης που προτείνει να ακολου-θηθούν.Στη διαμόρφωση του Εξατομικευμένου ΠρογράμματοςΕκπαίδευσης  συμμετέχουν και οι ίδιοι.
Σε επίπεδο σχολικής κοινότητας η Ε.Δ.Υ σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς διοργα-νώνει και συμμετέχει στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών.
    Η Διεύθυνση του σχολείου , οι εκπαιδευτικοί και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας υποστηρίξουν  στην  αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης και συμπεριφοράς που αντιμετωπίζει το παιδί  σας.
    Φέτος η Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός της ΕΔΥ θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη.
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την διεύθυνση του σχολείου για να κλείσετε την συνάντηση με την ΕΔΥ.  


                                    Για τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου
Η Διευθύντρια
ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ